John Gottman

John Gottman is over de hele wereld bekend vanwege zijn werk op het gebied van de stabiliteit van huwelijken en het voorspellen van de waarschijnlijkheid van een echtscheiding, op basis van zijn onderzoek naar emoties, fysiologie, en communicatie. Hij deed dit onderzoek over een periode van bijna 40 jaar, bij meer dan 3.000 echtparen. Kort geleden werd hij door het Amerikaanse vakblad PsychoTherapy Networker gekozen in de top 10 van meest invloedrijke therapeuten van de laatste 25 jaar. Voor zijn baanbrekend onderzoek op het gebied van huwelijken en relaties heeft hij talloze onderscheidingen ontvangen.

Hij is de auteur van 200 gepubliceerde academische artikelen en de auteur of mede-auteur van 41 boeken, waaronder de bestsellers The Seven Principles for Making Marriage Work (Nederlandse vertaling: De zeven pijlers van een goede relatie); The Relationship Cure; Why Marriages Succeed or Fail; Raising An Emotionally Intelligent Child, en nog vele andere. Dr. Gottman heeft tevens meegewerkt aan een groot aantal bekende televisieshows, waaronder Good Morning America, Today, CBS Morning News, en de Oprah Winfrey Show. Ook werden er artikelen aan hem gewijd door bekende tijdschriften, zoals The New York Times, Ladies Home Journal, Redbook, Glamour, Woman’s Day, Men’s Health, People, Self, Reader’s Digest, en Psychology Today.

Dr. Gottman is mede-oprichter van het Gottmaninstituut, waar hij momenteel druk bezochte weekend workshops voor echtparen geeft, alsmede workshops voor het opleiden van therapeuten. Ook geeft hij over de hele wereld presentaties en lezingen.

Daarnaast geeft Dr. Gottman intensieve langdurige relatietherapiesessies en geeft hij weekendretraites voor kleine groepen echtparen op Orcas Island, dat in de buurt van Seattle ligt.

De presentaties van Dr. Gottman zijn helder, informatief en doorspekt met humor. Overal waar hij spreekt is zijn gehoor zeer enthousiast over hem.

Voor meer informatie, zie: The Gottman Relationship Institute