Internationaal congres over Attachment, Neuroscience, Mentalization Based Treatment en Emotionally Focused Therapy.

Impressie Creating Connections Conference 2011

 

Kaatsheuvel, 19 - 20 april 2011

Niemand kan overleven zonder zich te hechten. Toch begrijpen we de fundamentele betekenis van hechting op ons leven en ons voortbestaan nog onvoldoende.

Ruim twintig jaar na John Bowlby’s “A Secure Base” zoeken internationaal vooraanstaande onderzoekers en clinici elkaar op, om met u te praten over het verband tussen hechten, de wetenschappelijke onderbouwing daarvan en de behandeling van psychische problemen. Eerst bereiden zij zich samen twee dagen voor, daarna doen ze een gezamenlijke poging om deze samenhang begrijpelijk en inzichtelijk te maken. 

In de lezingen en workshops zullen de sprekers verbindingen leggen tussen diverse  psychotherapeutische inzichten en stromingen. Het verband tussen hechtingstijlen en Mindfullness, tussen inzichtgevende en gedragstherapeutische visies, wordt onderbouwd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onderzoek.

Psyraad is er in geslaagd om uit te nodigen:

  • Jon Allen
  • Phillip Shaver
  • Jim Coan 
  • Sue Johnson 
  • Mario Mikulincer
  • Daniel Siegel


Panelvoorzitter:

  • Marinus van IJzendoorn

Op dit tweedaagse internationale congres zullen de onderzoekers en clinici met elkaar het gesprek aangaan over ontwikkelingen op het gebied van attachment, neuroscience MBT en EFT.  In lezingen en workshops informeren zij u over hun onderzoek naar de onderlinge samenhang en de klinische toepasbaarheid van hechting, neurobiologie, MBT en EFT en gaan daarover met u in discussie.

In een panelforum belichten ze hun aandachtsgebied en bieden gezamenlijke en controversiële perspectieven voor onderzoek en behandeling in de toekomst. Hiermee willen zij het denken en klinisch handelen een enorme impuls geven.

 


English websiteThis website is also available in English.